Pazar, Aralık 14, 2014

Diyarbakır çiçek siparişi

Diyarbakır ya da başka bir yer ayırt etmeksizin konu başlığı çiçek siparişi ise herkesin aklına benzer şeyler gelir. Hiç birinin fark etmeksizin akla gelen ilk çağrışımlar söz konusu olduğunda bir diğerinden ayrılmaması nedendir? Bu benzerlik ilk etapta şekil üzerinde geçerlidir. Asıl farklılık ise eylemin gerçekleşmesine sebep olan, altında yatan nedenlerin değişiklik göstermesidir. Bunun sebebi de açıktır. Dünya üzerindeki tüm insanların çeşitliliği düşünülünce kaçınılmazdır. Eylemin yapılış nedeni farklı çağrışımlara gebe olsa da bizzat kendisi hemen hemen aynı etkileşimlerle bilinir.
Canlı çiçek siparişi denilince akla hemen büyük buketler, görkemli sepet tasarımları veya ferforje ile gören hemen herkesi hayran bırakan ve ağırlığı ile farklı bir noktada konumlanan sunumlar gelir.  Bu noktada ihmal ettiğimiz şey ise uzun ömürlü olmaları ve sadece yeşil değil doğadaki diğer türler gibi farklı renkleriyle müsemma olan salon bitkileridir. Diğer alternatifler kadar tercih edilen başka bir opsiyon olan saksı içinde yer alan uzun ömürlü salon bitkileri akla gelebilecek pek çok farklı gönderim türü için de uygunluk konusunda su götürmez bir garantiyi de bünyesinde barındırmaktadır. Her şeyden önce hepimizin doğa ve siparişlerdeki algıda bazı sabitleşmiş düşünceleri vardır. Bunlardan bir tanesi renk üzerine olandır. Renk önemlidir zira onların da türler gibi birer anlamı vardır ve hemen her rengin maalesef uygun düşmediği zamanlar olabilir. Türlerin hepsi tabii ki renklilik ve görsellik barındıran yaşayan bir organizmadır.
Gelin görün ki gönderim yapılacak yere ve nedene göre görkemi ve tasarımıyla göz kamaştıran tasarımlar yerine daha sade ve en az o tasarım ve sunumlar kadar dikkat çeken salon bitkileri de tercih sebebi olabilmektedir. Eylem benzer temelli ama çiçek siparişinin eyleme dönüştüğü seçimler birbirinden farklı yollarda ilerlese de hizmet ettiği amaç aynıdır.
Diyarbakır Çiçekçilik İçin Bağlantı: Diyarbakır Çiçek Siparişi

Perşembe, Aralık 11, 2014

Diyarbakırın Hızır Çiçekleri




Diyarbakırın hızlı akıp giden hayatının Hızır çiçekçileri vardır. Hayat rutini dediğimiz bir kavram vardır lakin bazı günler bizlerin de kontrolünün dışında ışık hızında geçer. Bu gibi günler için hemen her şey acil sınıfındadır. Hemen halledilmez ise büyük krizler yaşatabilecek sorunlar sanki anlaşmış ve aynı güne toplanmıştır. Her ne olursa olsun her birinin üstesinden ustaca geliriz lakin yine de bu bahsi geçen konular şahsi hayatımız için geçerliyse. Eğer ki ekmek paramızı kazandığımız bir iş söz konusu ve yukarıda bahsi geçen kurgu onun için geçerli ise insanın stres seviyesi ister istemez yükselir. Sorun sadece para kazanmak değildir. Yapılan işin doğru icra edilmesi de gerekmektedir.
Bu şekilde daha sonraki günler için alınabilecek referansları da ortaya koymuş oluruz. Daha sonraki referanslar işimizi büyütmek için kilit rol oynamaktadır.Çiçekçi için özel günler denildiği zaman akan suların durması söz konusu olabilir. Kimi meslek grupları ortaya çıkarttığı işin karşılığını kolay kolay alamaz. Alıyor olsa bile bunun için belki uzun belki kısa ama mutlaka beklemesi gerekmektedir. Bu meslek gruplarının hepsi aynı yerde değil yaptıkları işlere göre farklı bir yerde konumlanmaktadır zira yaptığı iş ve ortaya çıkarttığı ürünün tepkisini hizmet verdiği kişiden aynı anda almaktadır. Yıllarca aynı işi yapıyor olmak herkes için belli oranda kolaylık sağlar. Bu gerçeklikten yola çıkacak olsak bile bunun gerçekten amacına ulaşabilmesi için talepte bulunan kişinin istek ve beklentilerini hızlıca, satır aralarındaki veriyi doğru okuyup yapabiliyor olmak asıl maharettir.
Tam da bu noktada tüm yerleşim yerlerinde olduğu gibi diyarbakırın da geçerli kurallar vardır. Yaptığı işin tepkisini ilk elden ve hemen alan çiçekçinin müşteri beklentisini doğru tanımlaması, müşterisini ve dolayısı ile beklentilerini biliyor olması ortaya çıkarttığı ürünün her anlamda etkili ve başarılı olması sonucunu da beraberinde getiriyor.
Diyarbakır Çicekçilik İçin Dış Bağlantı: Diyarbakır Çiçekçileri

Çarşamba, Aralık 10, 2014

Diyarbakır bir çiçektir

Diyarbakır bir çiçektir çünkü herhangi bir türün güzelliği, zarafeti ile kenti tanımlamak için kullanılır. Bir kent sadece binalarının yapısı veya planlaması ile tarif edilmez. Kimi zaman başka benzetmeler de devreye girer. Neden benzetmeleri kullanırız? Tabii ki kullandığımız dilin bizlere sunduğu sınırlar son derece geniştir. Gelin görün ki bir insana ya da başka bir varlığa ait olan bir özelliği cansız varlıklar için ya da eylemler için kullanmak da sıkça yapılmaktadır.



Çiçeklere ait bir sürü sıfat vardır. Onların yapılarından yola çıkılarak zarafetten güzelliğe, kırılganlıktan güçlü duruşa pek çok farklı sınıflamaya tabi olabilir. İşin özü bunların hepsi de insana ait özelliklerdir. Klasik Türk şiirinin ana teması aşktır. Bu da şiirde somuttan soyuta, maddeden manaya, süflîden ulviye aşkın her çeşidi işlenmiştir. Klasik edebiyatta aşkın çeşidi ne olursa olsun, aşkı ifade etme konusunda dinin ve tasavvufun etkisi büyüktür. Aşk duygusunun yoğun işlendiği bir edebiyatta onun görüntüsü ve çağrışımlarının fazla olması kaçınılmazdır. Bundan dolayıdır ki divan şairleri için  “güzellik” kavramının işlenmesi özel bir önem arz eder. Güzellik denilince şüphesiz akla ilk gelen sevgilidir. Sevgili, klasik edebiyatta aşkın tecelli ettiği en önemli unsurdur. En renkli hayaller en anlamlı kelime ve kavramlar sevgili etrafında gelişmiştir. Eski zamanlarda sevgiliyi ifade ederken kullanılan benzetmeler bugün artık açık ve rahatça kullanılmasından mıdır bilinmez farklı objeler için daha yoğun ve biraz da değişmiş halde kullanılmaktadır.
Diyarbakır’ın bir kent olarak deniziyle ve yeşilliği ile güzelliği malumumuz. Ama o güzelliği anlatmak için sadece güzellik kelimesini kullanmak kimi zaman yetersiz kalabilir. Bu yüzden de yukarıda belirttiğimiz farklı canlılara ait ve onlarla daha somut hale gelen benzetmeleri kullanmak gereklidir. Diyarbakır çiçek kadar zarif, dikkat çekici ve insana mutluluk veren yerleşim yerlerinden biridir denildiğinde olduğu gibi.
Diyarbakır Çiçekçilik İçin Dış Bağlantı: Ucuz Çiçek Gönderimi

Yukka Bitkisi

assengena ( Yuka - Yukka ):

Çok güzel görünüşü, muhteşem yapraklı bitki çoğu ortama uygundur.

Massengena (Yuka - Yukka ) Bitkisi Nasıl Yetiştirilir ?

*Massengena - Yukka rahat bir şekilde büyümek için güneş ışığına ihtiyaç duyar.

*Güneş ışığını aldığı bölgedeki yapraklar güneşe doğru bir eğilimde bulunur.

*Güneş ışığına ihtiyacı çoğu bitkiden daha çoktur.

*Yaprakları bulunduğu ortamda herhangi bir cisme temasta bulunmamalıdır.

*Rüzgârdan ve hava akımlarından her bitki gibi massengena - yukka da olumsuz yönde etkilenmektedir.

*Bu sebepten ötürü Massengena (Yuka) rüzgârdan ve hava akımından korunmalıdır.

Massengena (Yuka) Bitkisi Nasıl Sulanmalıdır ?

*Sulanırken önemli olan kuralların başında suyu bitkinin her bölgesine ulaşacak şekilde dökülmesi gerekiyor olduğudur.

*Bitkimizi suladığımız kabımız her daim aynı ölçüde olmalı, sulama günlerimizde sabit ve aynı miktarda su kullanılmalıdır. Bitkide anormal bir gelişim görmediğimiz sürece sulama tekniğimizi değiştirmemeliyiz.

*En çok dikkat edilmesi gereken husus kış aylarında bitkilerimiz bulunduğu ortamda hava sıcaklığının en az 15 °C olmalıdır. Bu derecenin altındaki hava şartlarında bitkimizin yapraklarında sararma, solma ve bozulmalar başlar.

*Özellikle kış aylarında bitkilerimizi sularken en çok dikkat edilmesi gereken konu bitkinin suyunu oda sıcaklığında verilmemiz gerektiğidir.

Yuka Bitkisi Bakımı Nasıldır ?

*Yuka - Massengena bitkisi de unutulmamalıdır ki bizim gibi canlı bir varlıktır.

*Nasıl ki insanlar çok soğuklarda üşür ve çok sıcaklarda rahatsız olursa Yuka bitkisi çiçeği de soğuk ve sıcak havalardan hoşlanmaz.

*Yuka - Yukka yeteri kadar ışık ve su ihtiyacı giderilmediğinde altta bulunan yapraklarını döker.

*Yuka çiçeği altındaki yapraklarını dökmesine rağmen üstten yeni yapraklar vererek boy olarak uzamaya devam eder.

Massengena ( Yuka ) Bitkisinin Çoğaltılması:

*Massengenamızda birkaç dal gövde var ise bunların bir tanesini gövdeye yakın bir yerden keserek belli bir süre suya koyarak köklenmesini sağlamalıyız.

*Bu işlemden sonra köklenmiş dalımızı yeni bir saksıya uygun toprak ve uygun saksıya dikerek yeni bir Yuka bitkisi elde edebiliriz.

*Alt bölümünde yapraklarını dökmüş Massengenamızın altındaki boşluğu bitkinin toprağından çıkan gövdenin 20-25 cm üstünden keserek bitkimizi aynı köklendirme işlemine tabii tutarak 2. birMassengena elde etmiş oluruz.

*Massengenanın saksıda kalan kesilmiş bölümünü hava akımından korumak amacıyla bu bölümü dondurucu silikon veya mum gibi cisimlerle havayla olan ilişkisini kesmeliyiz.

*Zamanla toprakta kalan kısım yaprak vermeye başlayacaktır.

*1. ve 2. Massengenamıza da aynı sulama, yetiştirme ve bakım işlemlerini uygulamalıyız.

Salı, Aralık 09, 2014

Diyarbakır çiçek bakımı
iç mekan bitkilerini sera veya dükkanlardan satın alıp bulunduğunuz ortama götürdüğünüzde, bazılarının yapraklarının hızla sarardığını, çiçeklerinin solduğunu, uzun süre yaşamadığını görebilirsiniz. Özellikle ithal bitkilerde meydana gelen olumsuzlukları, aldığımız bitkinin kalitesine, satıcıların yanlış yönlendirmesine bağlar, problemler tekrar ettiğinde bitki almamaya karar verir ve yeşil dostlarımızdan uzaklaşırız. Bitkilerin bozulmasının çeşitli nedenleri olabilir, ama kendi hatalarımızı da göz ardı etmemeliyiz.

Bitkiyi nereye koyacağımızı iyi bilmeli, onları uygun yerlere yerleştirmeliyiz. Doğru bitkiyi doğru yere koymazsak başarı sansımız oldukça azalır. Bitki hiçbir zaman koltuk, sandalye, vazo vs gibi istediğimiz köşeye koyabileceğimiz bir aksesuar değildir. İnsan isteklerine paralel ihtiyaçları olmadığı anlamına gelmez. Konuşmamaları veya hızlı hareket edememeleri onların farklı ihtiyaçları olduğunu göstermez. Onlar için sevgi de bir besindir. Bazen saksıları ufak olduğu halde sadece sevgiyle büyüdükleri hayretle görülmüştür. Yeşil dostlarımızı seçerken ışık ve ısı şartlarını, bitkinin konulacağı yerin genişliği gibi etkenleri göz önünde bulundurmalıyız. Bütçemizi iyi belirlemeli ve karşımızdaki satıcıya ne istediğimizi tam olarak anlatmalıyız. Bitki boyları aynı olsa bile fiyatlarında büyük farklılıklar olabilir. Örneğin 160- 170 cm yükseklikte üç köklü Dracaena marginata ile aynı boydaki, ancak daha yaşlı olan üç köklü Dr. Compacta arasında üç kat fiyat farkı vardır. Bitkiyi yerleştireceğimiz alan dar ise ve palmiyelerden hoşlanıyorsak, çabul büyüyen ve genişleyen Areca yerine, daha ağır ve yayılmadan büyüyen Kentia seçilmelidir. Direkt güneş alan bir ortamda Kentia, Dracaena marginata yerine, yaprakları güneşe daha dayanıklı Ficus veya Yucca kullanılmalıdır. Kısmi gölge olan ortamlarda Ficus benjamin, Fujer, yani eğrelti türleri yerine, daha ağır büyüyen, kalın gövdeli, koyu yeşil, etli yapraklı bitkiler kullanılmalıdır.
Salon bitkilerinin satın alındığı en uygun zaman, gelişme sezonları içinde iç ve dış ısının dengede olduğu ilkbahar ve sonbahar arasıdır. Kış aylarında seralardan 18-20 derecede ve nemli ortamlara alınan bitkiler, evlerin kuru ve sıcak havasında uzun süre bocalayacaktır.
Isı farklılıklarının artmasıyla birlikte bozulma riskide artar. Soğuk veya sıcak hava da zararlıdır. Hava ister soğuk, ister sıcak olsun, araba içinde bırakılan bitkiler çok kısa sürede kararır, yanar ve ölür.Evlerdeki kuru havanın bitki üzerindeki olumsuzluğunu azaltmak için; satın alınan bitkinin yaprakları ve uçları yanık, kararmış, yırtılmış olmamalıdır. Yaprak üstünde veya gövdede hastalık belirtisi olabilecek yapışkan ve kabuğumsu oluşumlar bulunmamalı, goncalı bitkiler seçilmelidir.Özellikle kış aylarında alınan bitkilerde ilk bir hafta on gün içerisinde görülen alt yapraklardaki birkaç sararma ve dökülme, ortam değişikliği nedeniyle normaldir, dökülmeler bir iki hafta içinde yavaşlar ve biter.
Eğer yeni çıkan yapraklarda da yanmalar oluyorsa, bakım hatası yapılmaktadır. Büyük olasılıkla ortam bitki için çok kurudur. Ortamın ısısı düşürülmeli ve yapraklarına duş yaptırmalıdır. Sararma ve kuruma devam ederse bitkiyi aldığınız yere başvurmalı ve yardım almalısınız. Aldığınız bitkinin kökleri saksı içini sarmış ve dışarı çıkmaya başlamışsa saksı hemen büyütülmelidir. Kökler saksı içini kaplamışsa, ancak yine de bitkiyi istediğiniz renkte ve yapıdaki bir başka saksıya geçirmek istiyorsanız, kökleri koparmadan, yaralamadan, saksı altına drenaj yaparak saksıyı değiştirebilirisiniz.

EN GÜZEL DİYARBAKIR ÇİÇEKÇİLER

pelşin çiçekçilik
pelşin çiçekçilik
Diyarbakır’da yaşayanlar için bugün harika bir tavsiyede bulunacak ve en güzel jestleri yapmanıza imkan sağlayacağız. Ayrıca sadece Diyarbakır’da yaşayan sevdiklerinize de siz orada olmasanız bile kendinizi orada hissettirmenin en güzel ve en anlamlı yolu çiçek göndermektir. Bugün sizlere Diyarbakır çiçekçiler ve bu firmaların en iyisi olan Diyarbakır çiçekçi firmasını anlatacağız. Sizlerde sevdiğinize, eşinize, dostlarınıza en iyi ve en güzel çiçekleri, oldukça uygun fiyatlara göndermiş olacaksınız. Diyarbakır çiçekfirmasınınhttp://www.pelsincicekcilik.net sitesine sizlerde girerek, en hızlı ve en güvenilir şekilde Diyarbakır online çiçek siparişiverebilir ve en kısa sürede sevdiklerinize harika bir jest yapabilirsiniz. Sizler için araştırmış olduğumuz Diyarbakır çiçekçiler arasında en iyi firma olarak karşımıza çıkan ve bu konuda bir çok rakibini fark atan Diyarbakır çiçek firmasının, aranjmanları, çiçeklerinin taze olması ve bol çeşitli çiçekler ile sizlere en güzel ve en özel günlerinizde sınırsız hizmet vermesi ile sizlerde harika bir jesti sevdiklerinize yapmanın keyfini süreceksiniz. Ayrıca Diyarbakır çiçekçi firmasının 0412 229 21 24 numaralı telefonlardan arayarak, çiçekler hakkında fikirde alabilirsiniz.
pelsin-cicek-logo

Diyarbakır çiçek firması


Diyarbakır çiçek firması, 1996 yılından günümüze kadar tüm Diyarbakır halkına sınırsız hizmet sunması ve sizlerin siparişlerini çok hızlı şekilde yerlerine ulaştırması ile göz dolduran Diyarbakır çiçek firması, sizler için en iyi ve en güzel aranjmanları ile sizlerin sevdiklerinize yılın her günü hediye göndermesini sağlıyor.

Diyarbakır çiçekçiler

Diyarbakır çiçekçiler arasında uzun yıllardır var olan ve var oluş sebebi olarak sizlere hizmeti en iyi şekilde yerine getirmeyi kendine ilke edinen Diyarbakır çiçekçi firması ile çalışmak, görmüş olduğunuz çiçeğin bire bir aynısını sevdiklerinize göndermenizi sağlıyor. Sizlere farklı çiçekler gösteren ve farklı çiçekler yollayan firmalar ile kıyaslanması mümkün olmayan Diyarbakır çiçekçi firması, işinde uzman kişilerin bulunduğu bir firmadır.

Diyarbakır çiçekçi

Diyarbakır çiçekçiler arasında ilk sırada yer bulan ve sizlere yıllardır hizmet veren Diyarbakır çiçek firması ile sizlerde en güzel çiçekleri sevdiklerinize göndermek istiyorsanız eğer, hemen sipariş verebilir ve en kısa sürede sevdiklerinize harika bir jest yaparak onları mutlu edebilirsiniz.