Perşembe, Aralık 11, 2014

Diyarbakırın Hızır Çiçekleri




Diyarbakırın hızlı akıp giden hayatının Hızır çiçekçileri vardır. Hayat rutini dediğimiz bir kavram vardır lakin bazı günler bizlerin de kontrolünün dışında ışık hızında geçer. Bu gibi günler için hemen her şey acil sınıfındadır. Hemen halledilmez ise büyük krizler yaşatabilecek sorunlar sanki anlaşmış ve aynı güne toplanmıştır. Her ne olursa olsun her birinin üstesinden ustaca geliriz lakin yine de bu bahsi geçen konular şahsi hayatımız için geçerliyse. Eğer ki ekmek paramızı kazandığımız bir iş söz konusu ve yukarıda bahsi geçen kurgu onun için geçerli ise insanın stres seviyesi ister istemez yükselir. Sorun sadece para kazanmak değildir. Yapılan işin doğru icra edilmesi de gerekmektedir.
Bu şekilde daha sonraki günler için alınabilecek referansları da ortaya koymuş oluruz. Daha sonraki referanslar işimizi büyütmek için kilit rol oynamaktadır.Çiçekçi için özel günler denildiği zaman akan suların durması söz konusu olabilir. Kimi meslek grupları ortaya çıkarttığı işin karşılığını kolay kolay alamaz. Alıyor olsa bile bunun için belki uzun belki kısa ama mutlaka beklemesi gerekmektedir. Bu meslek gruplarının hepsi aynı yerde değil yaptıkları işlere göre farklı bir yerde konumlanmaktadır zira yaptığı iş ve ortaya çıkarttığı ürünün tepkisini hizmet verdiği kişiden aynı anda almaktadır. Yıllarca aynı işi yapıyor olmak herkes için belli oranda kolaylık sağlar. Bu gerçeklikten yola çıkacak olsak bile bunun gerçekten amacına ulaşabilmesi için talepte bulunan kişinin istek ve beklentilerini hızlıca, satır aralarındaki veriyi doğru okuyup yapabiliyor olmak asıl maharettir.
Tam da bu noktada tüm yerleşim yerlerinde olduğu gibi diyarbakırın da geçerli kurallar vardır. Yaptığı işin tepkisini ilk elden ve hemen alan çiçekçinin müşteri beklentisini doğru tanımlaması, müşterisini ve dolayısı ile beklentilerini biliyor olması ortaya çıkarttığı ürünün her anlamda etkili ve başarılı olması sonucunu da beraberinde getiriyor.
Diyarbakır Çicekçilik İçin Dış Bağlantı: Diyarbakır Çiçekçileri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder